extra_info

Zelfverdediging en weerbaarheid voor meiden van 13-17 jaar

Wil je:

  • jezelf kunnen verdedigen als dat nodig is?
  • weten wat je kan doen als je wordt lastig gevallen?
  • beter voor jezelf opkomen?
  • iets kunnen doen als je gepest wordt?
  • je veiliger voelen op straat?
  • je zelfvertrouwen vergroten?

Dan kun je je aanmelden voor deze cursus.

Wat leer je in een cursus?
In de cursus leer je voor jezelf op te komen en jezelf te verdedigen. In situaties waarin je bang bent of je ongemakkelijk voelt is het vaak moeilijk om iets te doen. In een cursus weerbaarheid leer je om wel te reageren. Je leert wat je kunt zeggen als je lastiggevallen wordt. En je leert je te verdedigen in geval van nood.

Elke les begint met een korte warming-up. Je leert in de cursus hoe je je kan bevrijden als iemand je vastpakt en hoe je een klap kan ontwijken of afweren. Daarnaast leer je verschillende trappen en handtechnieken. Door te oefenen op kussens kun je de technieken met kracht uitvoeren en zul je zien dat je sterker bent dan je denkt.

Maar je leert niet alleen jezelf te verdedigen. Je leert ook voor jezelf op te komen met woorden en je houding en uitstraling goed te gebruiken. We oefenen hoe je duidelijk kan laten zien wat je wel wilt, maar ook overtuigend kan zeggen wat je niet wilt. Er worden situaties besproken en geoefend die jullie zelf op school, op straat, in de bus of thuis kunnen meemaken.

Na een cursus ben je geen 'supergirl' die alles aankan. Wel weet je beter wat je kan doen als je in een lastige situatie zit en je hebt meer zelfvertrouwen.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 1/2 uur.

Voor trainingen en kosten klik op actuele agenda.