extra_info

“Kick it with Love”
'een training voor jongens over wensen en grenzen'

Doel van de training
De training is bedoeld voor jongens tussen de 10 en 18 jaar. Het doel van de training is, dat jongens op een voor hen prettige, respectvolle manier (seksuele) relaties met leeftijdgenoten aan kunnen gaan en onderhouden.

Inhoud van de training
De jongens krijgen tijdens de training inzicht in welke verwachtingen ze van zichzelf en van elkaar hebben. De jongens krijgen inzicht in groepsdruk en oefenen met hoe ze groepsdruk kunnen weerstaan. Ze leren meer vertrouwd te raken met hun lijf door het beter te leren kennen. Ze leren rekening te houden met hun eigen grenzen. Ze krijgen inzicht in de lichaamsbeleving van meisjes. En, heel belangrijk, hoe ze de grenzen van meisjes kunnen herkennen en hoe deze te respecteren. Zo leren ze (hoe ze) op een prettige en veilige manier (seksuele) relaties aan te gaan en te onderhouden.

Afhankelijk van leeftijd, ervaringen, belevingswereld en wensen kunnen onderstaande onderwerpen aan bod komen:

  • puberteit en ontwikkeling eigen lichaam
  • zelfbeeld
  • verliefd en verkering
  • vrijen en seks
  • preventie seksuele intimidatie
  • groepsdruk

De onderwerpen worden samen met de jongens en de jongerenwerkers bepaald. Er wordt altijd een training op maat geleverd.

Trainingsopzet
De training bestaat uit 3 tot 7 bijeenkomsten van elk 1½ uur. Er wordt gebruik gemaakt van diverse methodieken, (creatieve) spelvormen, houdingsoefeningen en moderne multimedia. In een fysiek deel wordt er, door middel van technieken uit verschillende vechtsporten, geoefend met grenzen stellen en respecteren.

De training wordt gegeven door een mannelijke weerbaarheidtrainer samen met een mannelijke trainer van Bureau Mutiara Consult, gespecialiseerd in het geven van seksuele vorming.

Klik hier om een folder te downloaden