extra_info

'Girlpower'

Zelfverdediging en weerbaarheid voor meiden van 13 tot en met 17 jaar

Wil je:
•    jezelf kunnen verdedigen als dat nodig is?
•    weten wat je kan doen als je wordt lastig gevallen?
•    beter voor jezelf opkomen?
•    iets kunnen doen als je gepest wordt?
•    je veiliger voelen op straat?
•    je zelfvertrouwen vergroten?

Dan is deze training misschien iets voor jou!

Wat leer je in een training?
In de cursus leer je voor jezelf op te komen en jezelf te verdedigen. In situaties waarin je bang bent of je ongemakkelijk voelt is het vaak moeilijk om iets te doen. In deze cursus weerbaarheid leer je om wel te reageren. Je leert wat je kunt zeggen als je gepest of lastiggevallen wordt. En je leert je te verdedigen in geval van nood.

Elke les begint met een korte warming-up. Daarna begint het actieve gedeelte van de cursus. Daarin leer je hoe je je kan bevrijden als iemand je vastpakt, ook al is iemand groter en sterker.  Je leert hoe je een klap kan ontwijken of afweren. Daarnaast leer je verschillende trappen en handtechnieken. Door te oefenen op kussens kun je de technieken met kracht uitvoeren en zul je zien dat je sterker bent dan je denkt.

Maar je leert niet alleen jezelf te verdedigen. Je leert ook voor jezelf op te komen met woorden en je houding en uitstraling goed te gebruiken. We oefenen hoe je duidelijk kan laten zien wat je wel wilt, maar ook overtuigend kan zeggen wat je niet wilt. Er worden situaties besproken en geoefend die je zelf op school, op straat, in de bus of thuis kunt meemaken.

Na de training weet je beter wat je kan doen als je in een lastige situatie zit en je hebt meer zelfvertrouwen.

Voor wie:
Een training weerbaarheid is voor iedereen!
Als je gepest wordt of bent lastig gevallen kunt je heel wat hebben aan een cursus weerbaarheid. Maar je hoeft geen vervelende situaties meegemaakt te hebben om de cursus te volgen. Als het je leuk lijkt om met een groep meiden aan je zelfvertrouwen te werken, of wil leren hoe je met een veilig gevoel 's avonds over straat kunt fietsen, dan is de cursus ook geschikt voor jou.

Praktische informatie:
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 ½ uur en start twee keer per jaar.
Ook worden er regelmatig kennismakingsworkshops gegeven.

Voor data en kosten trainingen en workshops zie actuele agenda.

Download hier de folder voor de meisjes zelf