extra_info

Weerbaarheid en zelfverdediging voor mannen (18 jaar en ouder)

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor mannen die:

• op hun werk, opleiding, sport of vriendenclub te maken hebben met pesterijen
• te maken hebben gehad met uitgaansgeweld
• minder goed voor zichzelf kunnen opkomen in het dagelijks leven
• op het werk te maken hebben gehad met fysiek en/of verbale agressie
• zich zekerder willen voelen
• met meer zelfvertrouwen nieuwe situaties tegemoet willen gaan

Aan de cursus nemen mannen deel die te maken hebben gehad met pesterijen en daar weerbaarder op willen reageren. Maar ook mannen die te maken hebben gehad met uitgaansgeweld en zich fysiek willen kunnen verdedigen. Daarnaast geven mannen zich op die op het werk in aanraking geweest zijn met verbale of fysieke agressie en mannen die gewoon wat sterker in de schoenen willen staan. 

Inhoud van de training:
In deze cursus leer je om zowel fysiek als mentaal stevig in je schoenen te staan. Dat doen we door met fysieke oefeningen aan de slag te gaan en met elkaar te praten. Door samen te oefenen leer je je eigen grenzen kennen en aangeven. Daardoor leer je om in lastige situaties te reageren met zelfrespect én met respect voor de anderen.

Je leert een klap of trap afweren, verschillende trap- en stoottechnieken, bevrijdingen en hoe je je kracht goed kunt gebruiken. Je ontwikkeld meer vaarhdigheden hoe je en fysiek conflict kunt voorkomen en hoe je kunt zorgen dat een ruzie niet uitloopt op een vechtpartij. Maar ook hoe je voor jezelf op kunt komen en rustig én duidelijk kunt reageren op vervelend gedrag van anderen.

We werken met het Rots en Water concept. De harde, onwrikbare rotshouding, versus de beweeglijke, verbindende waterhouding. Deelnemers leren beide kwaliteiten ontwikkelen en gebruiken, ook die kwaliteit die niet direct bij hun past, maar daarom juist een waardevolle aanvulling is. Zo kunnen sommige mannen leren om wat meer water te zijn door af en toe mee te geven en een stapje opzij te doen. Anderen leren om  meer rots te zijn door standvastiger en duidelijker hun grenzen aan te geven.

De trainer:
De training wordt gegeven door Edwin Plantenga. Hij zet zijn expertise als vechtsporter in om de deelnemers niet alleen te leren hoe zich te verdedigen en zich staande te houden in een vechtpartij of fysiek conflict, maar hen ook leert hoe je je grenzen verbaal kunt stellen, zodat ze zekerder en weerbaarder in het leven staan.

Praktische informatie:
De training bestaat uit 4 lessen van 2 uur.
Ook worden er regelmatig kennismakingsworkshops gegeven.

Zie voor data van de trainingen en workshops de actuele agenda.