extra_info

Ouderavond over pesten

Ieder kind wordt wel eens geklierd, getreiterd of uitgescholden. Sommige kinderen trekken zich daar niet veel van aan. Anderen komen huilend thuis. Hoe reageer je dan als ouder? Moet je ingrijpen bij ruzies? En hoe leer je je kind wat hij of zij  kan doen als het zoiets meemaakt. Doordat veel via de sociale media gaat is veel onderling geruzie onzichtbaar voor ouders. Dat maakt het lastiger om er grip op te hebben. Hoe leer je je kind daar mee omgaan?

Soms gaat geklier te ver. Dan is er sprake van pesten. Als je merkt dat je kind gepest wordt, breekt je hart. Hoe kun je je kind helpen? Misschien wil je direct de pesters eens flink aanpakken. Maar is dat altijd een goede manier? En wat kan de school doen? Of de sportclub?

En hoe is het voor een ouder die merkt dat zijn/haar kind anderen flink kliert of pest? Dat is ook wel even slikken. Dat wil je liever niet zien van je kind. Toch is het niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Iedere ouder kan ook dat meemaken. Misschien is je kind onzeker, wil het erbij horen. Misschien spelen andere dingen een rol. De vraag is, hoe je je kind kan helpen om op een positieve manier vrienden te maken en met anderen te spelen.

Op de ouderavond komen deze vragen aan bod. Er  zal informatie gegeven worden over wat nu eigenlijk pesten is en wanneer het gaat om ruzie en geklier. Besproken wordt hoe je als ouder kunt reageren en hoe je je kind kan begeleiden. Er is ruimte voor vragen, maar ook voor tips die ouders voor elkaar hebben.

De bijeenkomst wordt gegeven op basisscholen, maar ook in het voortgezet onderwijs of in de kinderopvang.
Ook kan deze bijeenkomst gegeven worden op aanvraag van het Centrum voor Jeugd en Gezin.