extra_info

Ouderbijeenkomst over veilig uitgaan

Jongeren worden ouder en willen een avondje uit. Naar de film, naar het dorpshuis, naar de disco of een avond 'op stap'.
Als ouder gun je ze hun plezier met vrienden en vriendinnen. Maar je weet ook dat ze van alles tegen kunnen komen. Ook minder leuke dingen. Leeftijdgenoten die zitten klieren of hen onder druk zetten om die dingen te doen, die u niet oké vindt. Ze kunnen last krijgen met vervelende of intimiderende groepen op straat. Jongens komen soms in een vechtpartij terecht, meiden worden nogal eens seksueel lastiggevallen.

Hoe bereid je je puber hierop voor? Of maak je ze juist bang en onzeker door te praten over de minder leuke kanten van uitgaan? Wat bespreek je wel en wat niet? Wat kun je je puber meegeven? Hoe maak je ze sterk om groepsdruk te weerstaan en hoe leer je ze wanneer ze hulp moeten vragen? En hoe praat je met je puber over dit soort onderwerpen, zonder het contact kwijt te raken?

Deze vragen komen in een actieve ouderavond aan de orde. We bespreken wat groepsdruk is en laten zien hoe belangrijk lichaamstaal is in het overtuigend 'nee' zeggen. We kijken ook naar je eigen grens als ouder. Hoe stel je die, wat vind je goed en wat niet?

De bijeenkomst wordt gegeven op het voortgezet onderwijs. Ook kan de bijeenkomst gegeven worden op aanvraag van het Centrum voor Jeugd en Gezin.