extra_info

Wen-Do 

Weerbaarheid en Zelfverdediging voor vrouwen.

Doel van de cursus
Het doel van de cursus is je zelfvertrouwen en je weerbaarheid te vergroten, zodat je beter voor jezelf op kunt komen in lastige of bedreigende situaties. Je leert verbaal voor jezelf op te komen en hoe je je fysiek kunt verdedigen.

Inhoud van de cursus
Veel vrouwen zijn wel eens bang op straat, zijn wel eens lastig gevallen door en bekende of onbekende of voelen zich geïntimideerd door groepjes jongeren. In situaties waarin je je bang of ongemakkelijk voelt is het moeilijk om te reageren. In een cursus zelfverdediging leer je wel te reageren. Je leert hoe je overtuigend kunt zeggen wat je niet bevalt, maar ook hoe je je in geval van nood kunt verdedigen.

Thema's:

  • opkomen voor jezelf in alledaagse situaties
  • veiligheid op straat
  • beroving
  • intimidatie door groepen jongeren
  • agressie en geweld door bekenden en onbekenden
  • seksuele intimidatie en seksueel geweld door bekenden en onbekenden
  • informatie over instellingen voor hulp en advies
  • elke les bestaat uit een mentaal en een fysiek gedeelte.

In het mentale deel besteden we aandacht aan hoe je onveilige situaties kan herkennen en voorkomen en wat je kan doen als je in een onveilige situaties zit. Verschillende manieren van reageren worden besproken en uitgeprobeerd. Iedere vrouw heeft haar kwaliteiten; deze leer je versterken en je leert nieuwe mogelijkheden ontwikkelen. Door middel van rollenspel oefenen we hoe je op een overtuigende manier je grenzen kunt stellen, waarbij stemgebruik en lichaamstaal erg belangrijk zijn. We doen oefeningen met stevig staan, houding en verschillende vormen van kracht.

In het fysieke gedeelte leren je hoe je je fysiek kunt verdedigen. Na een korte warming-up leer je een klap afweren en ontwijken en hoe je los komt als iemand je vastpakt. We oefenen eenvoudige, effectieve technieken die je in geval van nood kunt gebruiken. De technieken oefenen we op stootkussens, zodat je ervaart dat je sterker bent dan je denkt.

Cursusopzet
De cursus is bedoeld voor alle vrouwen. Er wordt rekening gehouden met leeftijd, achtergrond en mogelijkheden. Ook individuele wensen van deelneemsters, wat betreft de inhoud van de cursus, worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
De cursus bestaat uit 8 tot 10 lessen van 1 1/2 a 2 uur. Voor de kosten kunt u contact opnemen.