extra_info

Cursus  Weerbaarheid voor Senioren

Waarom een cursus weerbaarheid? 
• Voelt u zich wel eens onveilig op straat?
• Heeft u soms last van groepen jongeren?
• Vindt u het moeilijk om ‘nee’ te zeggen?
• Voelt u zich niet altijd veilig in huis?
• Wilt u ergens naar toe, maar durft u niet zo goed?
• Wordt er van alles voor u geregeld en wilt u dat liever op uw eigen manier doen?
• Wilt u beter voor uzelf leren opkomen?
• Heeft u zin in een leuke cursus? 
 
Inhoud van de cursus.
In een cursus weerbaarheid komt aan de orde komt wat u kunt doen om u veiliger op straat of in huis te voelen.
U leert in de cursus onveilige situaties te herkennen en te voorkomen.  Zo kunt u beter inschatten wanneer iets onveilig is en wanneer niet. En leert u  wat u kunt doen.
Senioren  denken vaak dat ze niet veel kunnen beginnen als ze worden aangevallen. Dat is niet zo. U kunt meer dan u denkt.
Daarom besteden we aandacht aan wat eenvoudige zelfverdedigings- technieken.

Voor jezelf opkomen is ook een belangrijk onderwerp in de cursus. We praten over situaties die senioren mee kunnen maken en bespreken hoe u  daarop kunt reageren. Bijvoorbeeld hoe u duidelijk ‘nee’ kunt zeggen als u iets niet wilt. Maar ook hoe u uw wensen duidelijk kunt maken.
Het kan zijn dat mensen vervelend tegen u doen of u lastigvallen. Dat kan een onbekende zijn, zoals bijvoorbeeld een opdringerige verkoper aan de deur. Maar het kan ook een kennis, medebewoner of familielid zijn die u niet serieus neemt of kwetst. We praten daarover, maar doen ook oefeningen met houding en stemgebruik.  Zo leert u hoe u overtuigend uw grenzen kunt stellen.
 
Door deze cursus weet u beter wat u kunt doen in een lastige situatie. Daardoor voelt u zich veiliger en zekerder. Senioren hebben veel levenservaring en kunnen elkaar  goede tips geven. Daar maken we graag gebruik van.

Voor wie:
Iedereen kan meedoen aan de cursus. Uw leeftijd maakt niet uit. Ook als u een handicap of beperking heeft bent u welkom en kunt u zich opgeven.