extra_info

Weerbaarheid en zelfverdediging voor meisjes 13 –17 jaar


Veel meiden in deze leeftijd willen aardig gevonden worden door iedereen en willen graag bij de groep horen. Soms zijn ze daar zo mee bezig, dat ze niet meer weten wat ze zelf willen en moeite hebben om hun grenzen te ervaren en voor die grenzen op te komen. Zo kan een meisje in een  ongewenste  situatie terecht komen en/of dingen doen die ze eigenlijk
niet wil.
Er zijn ook meiden die  al ver voordat iemand over haar grens kan gaan de ander afwijst of op zijn/haar plek zet. Dat leidt tot veel conflicten en tot weinig echt contact met anderen.
In deze training leren de meisjes zichzelf beter kennen: wie ben ik, wat zijn mijn kwaliteiten, wat zijn mijn wensen en waar liggen mijn grenzen.
We besteden door middel van spelvormen, dvd-fragmenten en gesprek aandacht aan zaken die meiden bezig houden, zoals vriendschap, verkering en de omgang tussen jongens en meisjes.  Maar ook pesten, groepsdruk, seksuele intimidatie en veiligheid op straat komt aan de orde. Ze leren, door middel van oefeningen en rollenspel om rustig en overtuigend voor zichzelf op te komen als ze iets graag willen. En om aan te geven als ze iets niet prettig vinden. Stemgebruik en houding spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast leren ze wat ze kunnen doen als hun grenzen niet gerespecteerd worden.
Zo krijgen ze zelfverdediging zodat ze zich ook fysiek weerbaar kunnen opstellen. Ze leren hoe ze los kunnen komen als iemand ze vast pakt, maar ook eenvoudige trap- en stoottechnieken.
Gedurende de training  ervaren ze hun fysieke en mentale kracht, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Zo leren ze onafhankelijker van anderen hun eigen keuzes te maken.

Voor actuele trainingen klik op actuele agenda.