meer_weten

Reacties van deelnemers.

 • 'Ik heb tijdens deze cursus niet alleen geleerd wat ik kan doen in een vervelende situatie, maar ook gemerkt hoe leuk het is om voor jezelf op te komen. Marieke helpt je goed om je eigen kracht te ontdekken en die te hanteren. Zeker een aanrader voor iedereen die met meer zelfvertrouwen het leven tegemoet wil treden!' 
  Tineke, 31 jaar, deelneemster cursus voor vrouwen (open inschrijving)

 • Onze zoon van 10 jaar is op zijn vorige school behoorlijk gepest. Op zijn nieuwe school ging het, mede door een leerkracht en een school die pesten wel serieus nemen, aanzienlijk beter met hem. Toch bleven er resten van zijn oude defensieve gedrag. Om die reden hebben we hem opgegeven voor de weerbaarheidstraining bij bureau Wijs Weerbaar Noord-Nederland en dat is net het duwtje in de rug geweest wat hij nodig had. Hij heeft zelfs in zijn klas een aantal technieken gedemonstreerd die hij geleerd had. Dat gaf hem in de klas meer aanzien om wat hij liet zien, maar ook meer begrip voor wat er met hem gebeurd was. 
  Jessica, moeder van een zoon die deelgenomen heeft aan de cursus voor kinderen met open inschrijving.


 • De cursus weerbaarheid pakt vele facetten van de weerbaarheidstraining aan, op een leuke, speelse manier.De cursus bevat technieken en rollenspelen van: voor jezelf opkomen, nee durven zeggen, je grenzen aangeven en verdedigen.Deze cursus bied je handvaten aan, waarmee je verder kunt.De cursus maakt je bewust van wat je allemaal kunt en hoeveel innerlijke kracht je hebt.Ik heb er veel van geleerd.
  Rika Keur, deelneemster cursus voor vrouwen (open inschrijving)


 • ‘De cursus was voor onze zoon heel waardevol, ik hoor hem nu vaak over "twijfelgevoel"of  “ja- of neegevoel”. Hierdoor weet ik ongeveer hoe hij over iets denkt iets wat hij moeilijk onder woorden kan brengen. Het antwoord was eerder vaak: ik weet het niet.
  Ook in de dagelijkse praktijk zie ik soms dat hij terugvalt op jouw cursus door zijn houding.
  Ook heb ik het idee dat hij veel geleerd heeft van de toneelstukjes.
  De wekelijkse verslagen vond ik heel fijn.
  Hartelijk dank voor wat je onze zoon geleerd hebt!’
  Ouder logé Stichting Elf, Earnewoude.


 • De ouderavond was zinvol vanwege kennismaken met docent en inzichtelijk maken, door zelf te oefenen, wat de cursus inhield. Mag wel uitgebreidt.
  Jenny, moeder van zoon van 11 jaar, deelnemer aan de kindercursus.

 • Ik vond de cursus heel leuk en heb er veel van geleerd. Ik vond het wel spannend in het begin, maar de sfeer was heel goed en we hebben duidelijke afspraken gemaakt over hoe je met elkaar omgaat in de groepen. We moesten briefjes geven aan elkaar over wat je mooi vond aan iemand anders, dat was heel erg leuk om te krijgen en te doen. Verder heb ik een plankje doormidden geslagen met mijn handen, ik dacht echt dat ik dat nooit zou kunnen.
  Ook heb ik van Marieke geleerd wat ik kan doen als ik bang ben in het donker onderweg naar huis, dat is heel handig, daar heb ik mijn hele leven wat aan, denk ik.
  Marieke is erg aardig en ze snapt goed wat je bedoelt en legt duidelijk uit.
  Deelneemster Girlpower Ten Boer,  13 jaar  

 

 • De 2 cursusdagen vond ik wel leerzaam en vooral de oefeningen op de 2e dag was interresant
  Ik weet nu beter hoe ik reageren kan op de agressie van andere mensen.
  compliment voor jullie, Jantien en Marieke. Heel leuk lesgegeven.
  Mieneke Houwen, medewerker Zorgcentrum "Blanckenborg" te Blijham.


 • ‘Onze dochter heeft van de cursus genoten en wij langs de zijlijn ook.’
  Ouder deelnemer woonvorm voor jong-volwassenen met een verstandelijke beperking  ‘Borgheerd' te Haren.