trainersgroep

Over Marieke van Veen

Marieke van Veen heeft veel ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen in het onderwijs aan kinderen vanaf 4 jaar tot en met jongeren van 18 jaar. De laatste jaren met name in het speciaal onderwijs en dan vooral, en met veel plezier, aan kinderen en jongeren met ASS of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
Ook heeft ze zich gespecialiseerd in het geven van trainingen aan volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Daarnaast geeft ze specifieke trainingen op basisscholen n.a.v. zedenzaken of grensoverschrijdend gedrag van kinderen onderling. In het voortgezet onderwijs en het welzijnswerk werkt ze veel met meiden die extra risico lopen om te maken te krijgen met seksueel of huiselijk geweld, misbruik of loverboys. Preventie van kindermishandeling en seksueel misbruik heeft altijd haar aandacht.

Door haar jarenlange ervaring met verschillende doelgroepen ontwikkelt ze regelmatig nieuwe methodieken en modules voor weerbaarheidtrainingen en schoolt ze professionals in verschillende weerbaarheidprogramma’s.

De afgelopen jaren heeft ze onder de naam Trainersgroep Weerbaarheid Noord-Nederland samengewerkt met Floor Dijkstra van TW-Nederland. Deze samenwerking heeft geresulteerd in het ontwikkelen en uitvoeren van een aantal grote projecten, zoals het project “Weerbare moslima’s” en een training “Geweldloze en Weerbare Communicatie “ in het basisonderwijs. Door de verhuizing van Floor naar het midden van het land zijn ze beide verder gegaan als onafhankelijke bureaus.

Marieke heeft indertijd (1979) groepswerk gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Leeuwarden en vervolgens de rijkserkende opleiding docent weerbaarheid en zelfverdediging door NISB (1984) gevolgd. Ze is sinds 2003 gecertificeerd Rots en Water trainer.

Daarnaast heeft ze verschillende bijscholingen gevolgd. O.a.
- zelfverdediging voor mensen met een handicap
- omgaan met kinderen met autisme
- voorlichter rond kindermishandeling
- “Horizonmethodiek”groepsbehandeling voor kinderen die seksueel misbruikt zijn
- nederlands ondersteund door gebaren
- “Girls Talk” een weerbaarheidsprogramma voor meisjes rond seksualiteit
- trainer Rots en Water aan kinderen/jongeren en volwassenen met autismespectrumstoornissen

Op het ogenblik beoefent ze Wushu/kungfu bij Bao Trieu in Groningen.